Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ ενάντια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Με την συγκεκριμένη επιστολή θέλω να καταδικάσω την είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Ως απόφοιτος στέκομαι στο πλευρό των φοιτητών που αγωνίζονται μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου αλλά και την διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον καταδικάζω την βίαιη καταστολή που συναντούν στις κινητοποιήσεις τους από πλευράς κράτους και των μηχανισμών του, βία που αποτελεί προέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ανάγκες των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονες υποδομές, δουλειά με δικαιώματα φαίνεται διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μιας και όλες οι κυβερνήσεις συνηγόρησαν στη διαμόρφωση του Πανεπιστημίου- Επιχείρηση.

Ακριβώς αυτές τις προτεραιότητες έρχεται να “προστατέψει” η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Επιδιώκουν η έρευνα και η επιστήμη να αξιοποιούνται ακόμα περισσότερο προς όφελος της κερδοφορίας των λίγων.   Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει με τους αγώνες τους και τη συμπόρευση τους με το εργατικό κίνημα πως μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.  

Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές. Παλεύουμε για δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα.  

Νικος Καλομοίρης, Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...