Συμφωνία Πρεσπών: Αποκλειστικός σκοπός της υπογραφής της ήταν να μπει η Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ

Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ
Φώτο Αρχείου / Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο χωρίο Ψαράδες στις Πρέσπες, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, Κυριακή 17 ιουνίου 2018 / Πηγή: Eurokinissi (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ήταν τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και το ΚΚΕ αποκάλυπτε το πραγματικό της περιεχόμενο, προειδοποιώντας ότι δεν θα φέρει σταθερότητα για τους λαούς της περιοχής, αλλά θα τροφοδοτήσει νέους ανταγωνισμούς, επειδή αποκλειστικός σκοπός της υπογραφής της ήταν να μπει η γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το χρησιμοποιούν το “Μακεδονία”. Αυτό θα γίνει στην πράξη, και θα το δούμε. Όλα τα αλυτρωτικά μένουν στο τραπέζι, ό,τι και να λέει η Συμφωνία

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (Σεπτέμβρης 2018)

Όπως ξεκαθάριζε από τότε το ΚΚΕ, «πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός». Τα σπέρματα του αλυτρωτισμού δεν ξεριζώνονται από συμφωνίες που υπογράφονται με το πιστόλι των ευρωατλαντικών μακελάρηδων στον κρόταφο των λαών. Αυτό αποδεικνύεται 5 χρόνια μετά, κι ας προσπαθούν οι τυφλωμένοι από τη ΝΑΤΟφροσύνη τους να το κρύψουν, σκιαμαχώντας για το αν ήταν μια «καλή» ή «κακή» συμφωνία.

Ήταν μια ΝΑΤΟική συμφωνία, και γι’ αυτό επικίνδυνη «από χέρι» για τους λαούς, όχι μόνο της Ελλάδας και της Β. Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Δείτε ακόμα...