Συνεχίζονται και σήμερα οι παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των στρατευμένων

Συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι παρεμβάσεις που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έξω απ’ τα στρατόπεδα στα πλαίσια της Πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων τη βδομάδα αυτή, 14 – 18 Απρίλη.

Χθες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και οι συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα και το Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμά τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εναντιώνονται στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς, απαιτούν να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία, ενώ ζητούν την οικονομική ενίσχυση των φαντάρων.

«Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (…) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, και στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαιτούν:

— Οχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

— Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

— Να επιταχθούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

— Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσουν γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

— Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν από την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Καλούν ακόμα τους στρατευμένους να πουν «όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!», στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο λαό, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων για το Σαββατοκύριακο:

Κεντρική Μακεδονία

Προγραμματίζονται να γίνουν συγκεντρώσεις:

– Στο Λιτόχωρο 21η Τεθωρακισμένη ταξιαρχία Σάββατο 17/4.

Επίσης την Κυριακή 18/4 θα γίνει μαζική εξόρμηση στο Λευκό Πύργο – νέα παραλία με την ανακοίνωση ενάντια στη Νατοϊκή άσκηση και το 4σέλιδο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα στρατόπεδα.

Θεσσαλία

– Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην 1η Στρατιά το Σάββατο 17/4 στις 11:30.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

– Στην Ξάνθη στο Πετροχώρι στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο 17/4 στις 12:00.

– Εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν σε στρατόπεδα της Κομοτηνής και στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο 17-18/4.

– Στην Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 17/4.

Δυτική Μακεδονία

– Στα Γρεβενά στο 586 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού το Σάββατο 17/4 στις 11:00.

Κρήτη

Προγραμματίζονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

– Το Σάββατο 17/4 στις 11.30 έξω από το στρατόπεδο 547ο Τάγμα Πεζικού – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...