Συνεχίζονται σήμερα οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς

2ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών
Φώτο Αρχείου / 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών / Πηγή: facebook

Τον 2ο και τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Αθήνα, καθώς και τον 1ο ΠΣ στον Πειραιά επισκέπτεται σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν τα μέλη του Τμήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ΠΖ ε.α και βουλευτής του Κόμματος και Μπάμπης Βορτελίνος, καθώς και ο Δημήτρης Βλάχος Αρχιπυροσβέστης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών(ΕΑΚΠ).

Στη συνάντηση με το προσωπικό, η αντιπροσωπεία του κόμματος ανέλυσε το κάλεσμα του προς όλους για αγωνιστική συμπόρευση, ανέδειξε ότι υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι ο Σοσιαλισμός με εργατική εξουσία, κεντρικό σχεδιασμό με κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, αναλύθηκε ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των παρατάξεων που έχουν την μεγάλη πλειοψηφία στα ΔΣ, που κάνουν πλάτες στην πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση σοβαρότατων προβλημάτων για το προσωπικό. Στο προσωπικό προτάθηκε να γυρίσει την πλάτη του στις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συστρατευθεί με πραγματικούς αγωνιστές συναδέλφους, ώστε να ανατραπούν οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά όργανα προς όφελος όλων.

Κατά τις επισκέψεις και τις συζητήσεις που έγιναν επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διεκδίκησης, όλων των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΠΣ για μονιμοποίηση 5ετών και συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ., κατάργηση του νόμου 4662/2020, ένταξη στα ΒΑΕ, εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Επισημάνθηκε εκ μέρους των Διοικήσεων και του προσωπικού η υποστελέχωση, η ακαταλληλότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και η έλλειψη σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπενθύμισε στους πυροσβέστες το έντονο ενδιαφέρον του, σε ότι αφορά τα προβλήματα του προσωπικού και τις διεκδικήσεις του, που αποδεικνύεται τόσο με την αρθρογραφία στις ιστοσελίδες του, καθώς και τον τεράστιο αριθμό σχετικών ερωτήσεων προς την κυβέρνηση τόσο της ΝΔ όσο και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλίου.

Χθες, Δευτέρα 8/11/2021 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον 7o και τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δάφνης και Καλλιθέας αντίστοιχα. Ενώ οι περιοδείες ολοκληρώνονται αύριο με τους 6,9,10 Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...