Τι γυρεύει η Φρεγάτα Ύδρα στον Περσικό Κόλπο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

Πολεμικό Ναυτικό - Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) στο λιμάνι Αλεξάνδρειας
Φώτο Αρχείου / Πολεμικό Ναυτικό – Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) στο λιμάνι Αλεξάνδρειας / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει πολεμικό πλοίο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

Θυμίζουμε πως η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» απέπλευσε την Κυριακή για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισήμως «προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021», στο Αμπου Ντάμπι το διάστημα 21 – 25/2. Αναμένεται να επιστρέψει το πρώτο 10ήμερο του Μάρτη. Με τα ΗΑΕ, η Κυβέρνηση έχει υπογράψει σε στρατιωτικό επίπεδο (9/12/20) Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021. Το τελευταίο περιλαμβάνει και τη «Ρήτρα Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνδρομής». Πρόκειται για την πρώτη τέτοια διμερή συμφωνία που υπογράφει ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 75 χρόνια.

Στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 5/2 έως τις 10/2 η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» εντάχθηκε και επιχειρεί στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG-2. Πρόκειται για τη Νατοϊκή Αρμάδα που κάνει το χωροφύλακα σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο. Ενώ γι αυτήν το Αιγαίο είναι Νατοϊκή λίμνη που σουλατσάρουν ανενόχλητα τα πολεμικά του ΝΑΤΟ – και της Τουρκίας.

Οι φρεγάτες «ΚΑΝΑΡΗΣ» και «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», μαζί και μία 4άδα «F-16» από τη Σούδα είχαν πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με τη SNMG-2 και την προηγούμενη Πέμπτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Στις δύο συνεκπαιδεύσεις πήρε μέρος και η – ενταγμένη στη ΝΑΤΟική αρμάδα – τουρκική φρεγάτα «Gaziantep». Όπως δήλωσε το ΝΑΤΟ, μαζί με την τουρκική Φρεγάτα εκτέλεσαν «αντικείμενα επικοινωνιών, ηλεκτρονικού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας». (!)

Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στο Μαράθι στη Σούδα
Φώτο Αρχείου / Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στο Μαράθι στη Σούδα Μάιος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στα τέλη Φλεβάρη ελληνική φρεγάτα θα αναλάβει αποστολή συνοδείας του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle». Θα ενταχθεί στην αρμάδα που το συνοδεύει από τα δυτικά της Πελοποννήσου έως κοντά στο Σουέζ. Στον πλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου προς την Ανατολική Μεσόγειο, θα γίνουν και συνεκπαιδεύσεις με άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και την Πολεμική Αεροπορία.

Αποστολή συνοδείας θα αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό και τον Ιούνη, όταν θα καταπλεύσει στην περιοχή (αναμένεται, μάλιστα, να δέσει στη Σούδα, ή ακόμα και στο λιμάνι του Πειραιά) το βρετανικό αεροπλανοφόρο «Queen Elizabeth».

Τέλος, την προηγούμενη βδομάδα το Γ’ Σώμα Στρατού, πιστοποιημένο ως Ταχείας Ανάπτυξης Σώμα του ΝΑΤΟ (NATO Rapid Deployable Corps – Greece, NRDC-GR), οργάνωσε διαδικτυακά σεμινάριο. Ήταν στο πλαίσιο της ανάληψης από πλευράς του, από 1/1/21 και για 3 χρόνια, του ρόλου Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi Corps Land Component Command – MC LCC). Το MC LCC καθιέρωσε πρόσφατα η λυκοσυμμαχία, στη βάση αναπροσαρμογής της δομής της. Σκοπός της ν’ αντεπεξέλθει στις σύγχρονες, οξυμένες συνθήκες ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. Στην πράξη θα λειτουργεί σε ΝΑΤΟικό επίπεδο ως μία Στρατιά, που θα έχει υπό τη διοίκησή της έναν αριθμό Σωμάτων Στρατού.

Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Να για ποιους αποφασίστηκε η «Νέα Δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Οι αλλαγές στην οργάνωση και τη δομή των ΕΔ της χώρας μας σκοπό έχουν, να ενταχθούν, ακόμη πιο σφιχτά στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Κοροϊδεύουν το λαό

Τις φρεγάτες και τα Rafal τα αγοράζουν για να ενισχύσουν τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι ΕΕ και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Καμία δουλειά δεν έχει η Φρεγάτα Ύδρα στον Περσικό

  • Να επιστρέψει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα από τον Περσικό Κόλπο
  • Να φύγουν όλα τα ξένα πολεμικά πλοία από τις ελληνικές θάλασσες
  • Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι ΕΕ
  • Να κλείσουν οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα
  • Όχι στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς

Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...