Τιμωρίες στρατιωτών για φιλειρηνικές τοποθετήσεις: Όταν η πίστη στο ΝΑΤΟ είναι πιο πάνω και από τους νόμους τους

Στρατιώτες Στρατευμένοι
Πηγή: Eurokinissi

Γεγονός πρώτο: καταδρομέας του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου εκφράζει τις φιλειρηνικές του απόψεις τον περασμένο Ιούλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία και τιμωρείται με 20 μέρες φυλακή. Τι “παράπτωμα” έκανε ο στρατιώτης; Εξέφρασε την άποψη ότι “οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε -και να πέσουμε και στη φωτιά αν χρειαστεί- την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας. Από την άλλη, έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι σε αυτούς στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που μας εμπλέκουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, απέναντι στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό, το μίσος”…. Στο κύμα αλληλεγγύης στον στρατευμένο από μαζικούς φορείς που ακολουθεί, προστίθεται Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή λίγες μέρες μετά που ζητάει την άρση της άδικης ποινής.

Το υπουργείο διεξάγει ΕΔΕ για το “παράπτωμα” του φαντάρου η οποία επικυρώνει την ποινή φυλάκισης. Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση του ΚΚΕ έρχεται μετά από τρεις (3) μήνες, ενώ ακόμα διεξάγεται η ΕΔΕ, μην αναφέροντας κουβέντα για την ταμπακιέρα της τοποθέτησης του φαντάρου: “ο εν λόγω στρατιώτης ουδέποτε τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης για άποψη που διατύπωσε, ενώ αναφορικά με την ανάρτηση του εν λόγω δημοσιεύματος στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο ο ανωτέρω στρατιώτης εξέφρασε προσωπικές πολιτικές απόψεις, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση”. Επομένως, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται την ύπαρξη ποινής, παραδέχεται ότι η ΕΔΕ (η οποία επικύρωσε την ποινή) υφίσταται ακριβώς επειδή ο φαντάρος διατύπωσε την άποψή του. Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι μπροστά στην κατάπνιξη τοποθετήσεων στρατευμένων που χαλάνε το κυρίαρχο ΝΑΤΟϊκό αφήγημα, κανένας νόμος και κανένας κανονισμός όπως η ελευθερία έκφρασης δεν είναι σεβαστός.

Στις αρχές Νοέμβρη, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, ο φαντάρος καλείται για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα εξέφρασε τον Ιούλη.

Γεγονός 2ο: τον περασμένο Οκτώβρη, έφεδροι που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους πριν λίγους μήνες καλούνται τηλεφωνικά από στρατιωτικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Το ΚΚΕ, πλάι στο νέα κύμα αντιδράσεων από στρατευμένους, απόστρατους, μαζικούς φορείς, για μια ακόμη φορά φέρνει το θέμα στη Βουλή, Τι απαντάει η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν κάποιο νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί αυτές τις ενέργειες; “Δεν ξέρω, δεν είδα, πώς είπατε;” Για του λόγου το αληθές: “δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του ΥΠΕΘΑ το περιστατικό που περιγράφεται στη σχετική Ερώτηση”.

Τι αποδεικύεται για άλλη μια φορά από τα παραπάνω γεγονότα; Ότι η περήφανη στάση των φαντάρων στη θητεία τους, η μόνη γνήσια πατριωτική στάση, αυτή της εναντίωσης στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των δολοφονικών οργανισμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της εναντίωσης στις διαχρονικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια και τον σέρνουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς, ενοχλεί. Και ενοχλεί γιατί ξέρουν ότι οι φωνές αυτές μπορούν να πολλαπλασιαστούν, να ακούγονται μαζικά μέσα και έξω απ’ τα στρατόπεδα και να τους χαλάσει τα σχέδια. Και γι αυτό καταστρατηγούν ακόμα και το δικό τους Δίκαιο. Γιατί μπροστά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, κανένας νόμος τους δεν μπορεί να πάει κόντρα. Μπορεί όμως να τους βάλει φρένο η στάση του λαού, των νέων στρατευμένων. Και αυτό φοβούνται.

Υ.Γ: Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση και δεχτούμε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της το περιστατικό της κλήσης των εφέδρων από τις στρατιωτικές αρχές, γεννάται αυθόρμητα το ερώτημα: ποιος έδωσε την εντολή στις στρατιωτικές αρχές για την επιχείρηση τρομοκράτησης των εφέδρων; Όχι τίποτα άλλο, ξέρουμε και τι ανακατοσούρα προκαλούν διαχρονικά στα αμερικανατοϊκά επιτελεία οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες και παραδόσεις του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβάνων και των στρατευμένων…….

Νίκος Αξυπολιτίδης – Καραγιάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...