Τρεις νεκροί σε μυστική σήραγγα που συνέδεε τη Γάζα με την Αίγυπτο

Παλαιστίνη - Λωρίδα της Γάζας - Gaza
Παλαιστίνη – Λωρίδα της Γάζας – Gaza / Πηγή: unspash / Φωτογράφος: chuttersnap

Τρία πτώματα Παλαιστινίων βρέθηκαν χθες Παρασκευή μετά την κατάρρευση υπόγειας σήραγγας που είχε διανοιχθεί από περιοχή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και πέρναγε κάτω από τα σύνορα με την Αίγυπτο, ανέφεραν οι αρχές του θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς.

«Οι ομάδες της πολιτικής άμυνας βρήκαν τρία πτώματα υπογείως κοντά στα σύνορα, νότια της (πόλης της) Ράφας», μετά την κατάρρευση, την Πέμπτη, τμήματος του τούνελ αυτού, ανέφερε ο εκπρόσωπος το υπουργείου Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ιγιάντ αλ Μποζούμ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χαμάς που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν εισήχθη τοξικό αέριο στη σήραγγα από την είσοδό της στην αιγυπτιακή πλευρά, κάτι που ήταν μοιραίο για τους «τρεις εργάτες».

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν επίσημα.

Από το 2013, ο αιγυπτιακός στρατός έχει καταστρέψει εκατοντάδες υπόγειες σήραγγες που περνούν κάτω από τα σύνορα του θύλακα και της αιγυπτιακής επικράτειας, ορισμένες όμως συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Και το Ισραήλ έχει καταστρέψει αρκετές υπόγειες σήραγγες που περνούν από τη Λωρίδα της Γάζας στο δικό του έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...