Βασιλικό Ναυτικό: Συνοδεία σε Ρώσικο Υποβρύχιο

Φωτογραφία που τραβήχτηκε στο στενό του Γιβλαρτάρ και πιστεύεται από το ΝΑΤΟ ότι πρόκειται για το Ντιζελοκίνητο Υποβρύχιο Krasnodar του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού (B-265)
Φωτογραφία που τραβήχτηκε στο στενό του Γιβραλτάρ τον Ιούλιο του 2020 και πιστεύεται από το ΝΑΤΟ ότι πρόκειται για το Ντιζελοκίνητο Υποβρύχιο Krasnodar του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού (B-265)

Ισχυρές ενδείξεις δείχνουν ότι ένα πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (Μ. Βρετανία) συνόδευσε δύο πλοία του Ρωσικού Ναυτικού στο αγγλικό κανάλι. Η προσέγγιση των ρωσικών σκαφών, ενός υποβρυχίου και ενός ναυτικού ρυμουλκού, αναφέρθηκε στις 18/7/2020 στο Φορμπς. Εκείνη τη χρονική στιγμή, η συνοδεία του Βασιλικού Ναυτικού δεν φαίνεται να ήταν ακόμη στη θέση της.

Το ρωσικό υποβρύχιο πιστεύεται ότι είναι το υποβρύχιο Krasnodar (B-265). Έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου εδρεύει, στις 14 Μαρτίου 2019. Ο αρχικός του σκοπός του ήταν να εγκαταλείψει τη Μαύρη Θάλασσα για επισκευές στη Βαλτική, σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux («Διεύλευση»). Ωστόσο, έχουν περάσει 15 μήνες που επιχειρούσε στον πόλεμο στη Συρία και τώρα κατευθύνεται ναυπηγείο.

Ντιζελοκίνητο Υποβρύχιο Krasnodar του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού (B-265)
Φώτο Αρχείου / Ντιζελοκίνητο Υποβρύχιο Krasnodar του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού (B-265)

Το υποβρύχιο, και η συνοδεία του, βρίσκονται επί του παρόντος περίπου νότια του Isle of Wight, με κατεύθυνση βορειοανατολικά. Το υποβρύχιο βρίσκεται εν πλω προς τη Βαλτική.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το HMS Tyne συμμετείχε στη συνοδεία άλλης ομάδας πλοίων του ρωσικού ναυτικού. Αυτά αποτελούνται από το Αντιτορπιλικό «Αντιναύαρχος Kulakov» (κλάσης Udaloy), και περιελάμβαναν την κορβέτα (κατηγορίας Project 22160) «Vasily Bykov».

Δείτε ακόμα...