Ξάνθη: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στα στρατόπεδα

Ξάνθη, Εχίνος
Ξάνθη, Εχίνος / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρία νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης. Πρόκειται για στρατιωτικούς, ο ένας εκ των οποίων είχε επιστρέψει μάλιστα από υπηρεσία στον Έβρο. Το γεγονός αυτό περιπλέκει την κατάσταση, ενώ έχει ξεκινήσει απολύμανση στους χώρους του στρατοπέδου. Ακόμα 4 κρούσματα προέκυψαν στο στρατόπεδο Στογιαννίδη, στην περιοχή του Βανιάνου.

Να σημειωθεί πως ο στρατιωτικός που ήταν το πρώτο κρούσμα, όπως είναι γνωστό, κατέληξε. Ο εν λόγω στρατιωτικός υπηρετούσε στο στρατόπεδο Βόγδου, στους Τοξότες. Τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 18 στην Ξάνθη.

Στρατιωτικοί και στρατευμένοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα κρούσματα τόσο σε στελέχη όσο και στρατευμένους στην περιοχή, για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

Με επιστολή τους στο alt.gr, στρατιώτες από το 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης ζητούν από τις 18 Μάρτη μέτρα προστασίας από τον ιό, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση που βάζει τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς σε κίνδυνο.

Σε σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) γίνεται λόγος για 6 κρούσματα σε στελέχη του στρατού που υπηρετούν σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα.

Η Ένωση σημειώνει επίσης ότι η Υπηρεσία δε φαίνεται να τήρησε, ή τήρησε ελλιπώς, τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για τη μη διασπορά του κορονοϊού, καθώς ακόμα και σήμερα, οι θάλαμοι φιλοξενούν συνωστισμένο προσωπικό. Γίνονται αναφορές Μονάδων όπου συμμετέχει αντίστοιχα πολυπληθές προσωπικό, πραγματοποιείται το ΣΠΕΝ, πραγματοποιούνται βολές ατομικού τυφεκίου, γίνονται μαζικές μεταφορές προσωπικού με υπηρεσιακά οχήματα, στοιβάζοντας το ουσιαστικά στα πήγματά τους. Δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την επίσκεψη του προσωπικού σε χώρους όπως τουαλέτες, μαγειρεία και κυλικεία. Επίσης δεν τηρήθηκε το μέτρο παραμονής προσωπικού ασφαλείας στην οικεία του, προκειμένου να αντικαταστήσει τους ασθενείς συναδέλφους. Τα δε υλικά ατομικής προστασίας (αντισηπτικό, γάντια, μάσκες) είναι ανεπαρκή.

Η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αποτελεί περιοχή που έχει πληγεί αρκετά απ’ τον κορονοϊό, με την κοινότητα του Εχίνου να διανύει την πρώτη εβδομάδα καραντίνας. Ταυτόχρονα, σε ξενοδοχεία της πόλης φιλοξενούνται φοιτητές, επαναπατριζόμενοι από την Τουρκία, για τους οποίους εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τεστ. Επίσης, το «Αμοιρίδιο» κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης μετατρέπεται –προληπτικά- σε πρόχειρο νοσοκομείο, έτοιμο να περιθάλψει ασθενείς εφόσον χρειαστεί.

Δείτε ακόμα...