Αλεξανδρούπολη: Σε τελική ευθεία η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία Οδό

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτικοί επιτελείς ελέγχουν τα έργα στο Λιμάνι της Αλεξαδρούπολης / Πηγή: Eurokinissi

Σε ρυθμό υλοποίησης έχει μπει η σύνδεση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό.

Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο του έργου «Οδική Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης)» αφορά την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.

Η υπηρεσία του Υπουργείου, θα προχωρήσει σε δημοπράτηση του έργου εντός του δεύτερου τριμήνου του 2020 με στόχο την  έγκαιρη ολοκλήρωση υλοποίησης του έργου εντός χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020 γεγονός που επιβάλλει την ωριμότητα των σχετικών μελετών για την σύνταξη και έγκριση των Τευχών Δημοπράτησης, όπως προβλέπουν οι απαιτήσεις της Διαχειριστικής Αρχής.


Αλεξανδρούπολη σημείο εφόρμηση του αμερικανικού στρατού

Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες το ΝΑΤΟ έχει δείξει το ενδιαφέρον του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Κυρίως για το πώς αυτό θα μετατραπεί σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού και κατ’ επέκταση σε στόχο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση από τη μεριά της επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών. Κατά την επίσκεψη του βοηθού αναπληρωτή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκαλιές χαρακτηρίζοντας τους, μάλιστα, ως “καλούς φίλους”.

Πρόκληση για το λαό της Θράκης

Τέτοιες κινήσεις παρά μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν από τη στιγμή που μόνο στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές που τα προστατεύουν. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι υπαίτιοι και για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα δεν δικαιολογούνται οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας που ολοένα και βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας σε τέτοιου είδους σχέδια και σκύβουν το κεφάλι σε οποιαδήποτε “εντολή” δώσει το ΝΑΤΟ.

Την ημέρα της επίσκεψης των δύο εκπροσώπων των ΗΠΑ, στις 7 Απριλίου, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα στο πανό «Είσαι ανεπιθύμητος-Go home killer».

Κινητοποίηση Αλεξανδρούπολη

Με πληροφορίες από: evrospress.gr

Δείτε ακόμα...