ΚΚΕ: Ερώτηση για τις ελλείψεις στο 212 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. στην Ξάνθη

Βουλή ΚΚΕ
Πηγή : Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης κατέθεσαν νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τις ελλείψεις στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.) στην Ξάνθη. Όπως τονίζουν στην ερώτησή τους το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έχει προστατευτικές μάσκες. Θυμίζουμε ότι έχει το ALT.GR καταγγελίες στρατιωτών από το ΚΙΧΝΕ, ενώ το ΚΚΕ έχει ξανακαταθέσει ερώτηση για άλλες ανάγκες για τη συγκεκριμένη μονάδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: Σοβαρές ελλείψεις στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας στην Ξάνθη.

Όπως μας έγινε γνωστό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας  (ΚΙΧΝΕ) στη Ξάνθη δεν είχε προστατευτικές μάσκες. Σε μια περιοχή που τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και ο νομός είναι σε καραντίνα.

Για το θέμα αυτό επικοινώνησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα. 

Ωστόσο ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν αναφερθεί και σε άλλα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τον απαραίτητο εφοδιασμό με μέσα και υλικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας στην Ξάνθη, αλλά και σε όλα τα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας, σε όλη τη χώρα;

Δείτε ακόμα...