Οι εκατέρωθεν ιμπεριαλιστικές μηχανές ασκούνται για πόλεμο

SNMG2 - Άσκηση στο Αιγαίο
Φώτο Αρχείου /SNMG2 – Άσκηση στο Αιγαίο / Πηγή: Eurokinissi

Βελγικά πολεμικά, που μετέχουν στην ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση αεροπορικού ελέγχου στην Βαλτική θάλασσα, αναχαίτισαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που πετούσε κοντά στον Νατοϊκό εναέριο χώρο την Πέμπτη 26/3/2020. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, το ρωσικό αεροσκάφος δεν ακολούθησε, «τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας». Η ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ σημειώνει ότι η συμπλοκή, που είναι η τρίτη τις τελευταίες μέρες, συμβαίνει ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της «συμμαχίας» συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊό στις χώρες τους.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου, σε ανάλογο σχόλιό της, σημείωσε ότι «η δυνατότητα του ΝΑΤΟ να διεξάγει επιχειρήσεις δεν έχει υποσκαφτεί. Οι δυνάμεις μας παραμένουν έτοιμες και η κρίσιμη δουλειά μας συνεχίζεται στον αέρα, στην θάλασσα και σε όλους τους άλλους τομείς»

Στις θάλασσες του βορρά

Η δραστηριότητα στον αέρα ήρθε μετά την παρακολούθηση επτά ρωσικών πολεμικών πλοίων από νατοϊκά στην Βόρεια θάλασσα. Συνήθως τα ρωσικά πλοία διαπλέουν το Αγγλικό κανάλι κατά τη διαδρομή τους μεταξύ της Μεσογείου και του Βορρά. Αυτή τη φορά τα πλοία παρέμειναν στη Βόρεια θάλασσα για αρκετές μέρες. Η ομάδα των ρωσικών πολεμικών αποτελείτο από δυο φρεγάτες, τρεις κορβέτες και δύο αποβατικά πλοία.

Πολεμικά Νατοϊκά γυμνάσια ΒΔ της Σκωτίας

Εντωμεταξύ, σαν σε απάντηση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει η μειωμένης κλίμακας ναυτική άσκηση υπό βρετανική διοίκηση στις βορειοδυτικές ακτές της Σκωτίας. Η εξαμηνιαία άσκηση «Διακλαδικός πολεμιστής» (Joint Warrior) περιλαμβάνει πλοία από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Δανία, την Νορβηγία. Επίσης θα συμμετάσχει και η μόνιμη ΝΑΤΟϊκή  ναυτική δύναμη – 1η ομάδα (SNMG1) , της οποίας η δίδυμη αδελφή της (2η ομάδα, SNMG2) δρα στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...