Τον 6ο, 9ο και 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό

Τον 6ο,τον 9ο και τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν τα μέλη του Τμήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ΠΖ ε.α και βουλευτής του Κόμματος και Μπάμπης Βορτελίνος, καθώς και ο Δημήτρης Βλάχος Αρχιπυροσβέστης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών(ΕΑΚΠ).

Στη συνάντηση με το προσωπικό, η αντιπροσωπεία του κόμματος ανέλυσε το κάλεσμα του προς όλους για αγωνιστική συμπόρευση, ανέδειξε ότι υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι ο Σοσιαλισμός με εργατική εξουσία, κεντρικό σχεδιασμό με κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, αναλύθηκε ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των παρατάξεων που έχουν την μεγάλη πλειοψηφία στα ΔΣ, που κάνουν πλάτες στην πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση σοβαρότατων προβλημάτων για το προσωπικό. Στο προσωπικό προτάθηκε να γυρίσει την πλάτη του στις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συστρατευθεί με πραγματικούς αγωνιστές συναδέλφους, ώστε να ανατραπούν οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά όργανα προς όφελος όλων.

Κατά τις επισκέψεις και τις συζητήσεις που έγιναν επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διεκδίκησης, όλων των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΠΣ για μονιμοποίηση 5ετών και συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ., κατάργηση του νόμου 4662/2020, ένταξη στα ΒΑΕ, εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Επισημάνθηκε εκ μέρους του προσωπικού η υποστελέχωση, η ακαταλληλότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και η έλλειψη σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ειδικά στον 6ο ΠΣ οι Πυροσβέστες μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι τους χρωστάνε 200-300 ρεπό, Έχουν τεράστιο πρόβλημα με τις ενδοεπικοινωνίες, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, μιας και οι ασύρματοι δεν τους καλύπτουν, ενώ υπάρχει έλλειψη τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό, όπως οδηγοί.

Στον 9ο ΠΣ οι Πυροσβέστες μετέφεραν την απογοήτευσή τους από την τωρινή συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία δεν έχει βοηθήσει να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κι σ’ αυτόν το Σταθμό υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα, το κτήριο χρήζει ανακαίνισης, δεν είναι λειτουργικό. Μάλιστα, ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα, δεν έχουν κατάλληλο χώρο στάθμευσης. Πολύ σημαντικό είναι κι εδώ το ζήτημα των αδειών και των ρεπό των πυροσβεστών, ενώ για τους πυροσβέστες γονείς δεν υπάρχει μέριμνα για τη φύλαξη των παιδιών κατά τη διάρκεια των επιφυλακών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπενθύμισε στους πυροσβέστες το έντονο ενδιαφέρον του, σε ότι αφορά τα προβλήματα του προσωπικού και τις διεκδικήσεις του, που αποδεικνύεται τόσο με την αρθρογραφία στις ιστοσελίδες του, καθώς και τον τεράστιο αριθμό σχετικών ερωτήσεων προς την κυβέρνηση τόσο της ΝΔ όσο και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλίου.

Χθες, Τρίτη 9/11/2021 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον 2ο και 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Αθήνα καθώς και τον 1ο ΠΣ στον Πειραιά.

Ενώ την Δευτέρα 8/11/2021 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον 7o και τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δάφνης και Καλλιθέας αντίστοιχα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...