124 ΠΒΕ – Τρίπολη: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων Σμηνιτών – Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

(Φωτό αρχείου) Εξόρμηση της ΚΝΕ στην ορκωμοσία της 2021/ΣΤ' ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη
(Φωτό αρχείου) Εξόρμηση της ΚΝΕ στην ορκωμοσία της 2021/ΣΤ’ ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων Σμηνιτών που έχουν καταταγεί στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη.

Θυμίζουμε ότι τις περασμένες ημέρες το στρατόπεδο αποτέλεσε κέντρο διασποράς του κορονοϊού με πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα με ευθύνη της κυβέρνησης και των απαράδεκτων υγειονομικών πρωτοκόλλων εντός των μονάδων.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Άμυνας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, ενώ κατατέθηκε και ερώτηση απ’ την ΚΟ του ΚΚΕ στη βουλή.

Σήμερα , όπως και χθες, η Κομματική Οργάνωση Τρίπολης του ΚΚΕ και οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ βρέθηκε έξω από την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη, κατά τις ώρες της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων Σμηνιτών.

Με την παρέμβαση αυτή θέλουμε να στηρίξουμε τους νέους στρατευμένους που ιδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες τις πανδημίας και των πολλών κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην πτέρυγα, στάθηκαν παλικαρίσια μέσα στο στρατόπεδο“, σημειώνει η Κομματική Οργάνωση.

Εξάλλου, αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποίησαν Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα κατά την ορκωμοσία της 2022 / ‘Α ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εύχονται καλή θητεία, με υγεία, δύναμη και αντοχή στους νέους, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή που έχει ήδη μοιραστεί σε φαντάρους σε όλη τη χώρα, ενώ ζητά ταυτόχρονα να αυξηθούν τώρα τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό εντός μονάδων.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι ενέργειες επιθετικές, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αντίθετα αναβαθμίζουν την εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές προετοιμασίες και είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Οι τελευταίες εξελίξεις με την τεράστια συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα οδηγεί στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με στρατιωτικά μέσα ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΕΕ με τη Ρωσία“.

Δείτε ακόμα...